Sastanak s članom alumni Veleučilišta u Singapuru

Datum objave: 16.04.2018

Predsjednik alumnia TVZ-a ovoga vikenda je imao priliku upoznati člana Alumnia veleučilišta u Singapuru Daryl Png, koji je suosnivač uspješnog start-up RC9 kojeg je s 26 godina prodao za više od 1.1 milijuna dolara.

Daryl Png suosnivač RC9 platforme je završeni student Singapore Polytechnic na kojem je 2010. godine završio smjer Zrakoplovno inženjerstvo.  U studenom 2013. godine pokreće digitalnu je platformu na kojoj korisnici mogu usporediti i rezervirati najam automobila na više od 7300 lokacija u 150 zemalja širom svijeta putem mobilne aplikacije ili web sučelja. Suradnja s velikim tvrtkama za iznajmljivanje automobila omogućila je RC9 da ispuni svoju viziju pružanja sigurnih i povoljnih karata u bilo koje vrijeme, bilo gdje. U 2017., RC9 trenutno radi s više od 35 tvrtki za iznajmljivanje automobila.

Kao jedan od ciljeva što je uspostava i razvijanje suradnje između Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i sličnih obrazovnih, razvojnih i istraživačkih institucija u Republici Hrvatskoj i u svijetu. Nadamo se da je ovo korak prema suradnji sa svjetskim veleučilištima i alumni udrugama kao što je veleučilište u Singapuru.