Kako je naša članica Lada postala inženjerka godine i kako naše inženjerke TVZ-a trenutno kotiraju na tržištu rada?

Datum objave: 17.05.2024

Foto: Zlatko Prkačin

Foto: Zlatko Prkačin

Naša članica Lada Borovina Kovjanić istaknula se među deset nominiranih inženjerki i zasluženo ponijela titulu Inženjerke godine. Diplomirala je na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, na smjeru Informatike, te je članica udruge Alumni TVZ.

Lada je istaknula važnost članstva u udruzi Alumni TVZ nakon završetka studija, što smatra logičnim korakom u svojoj karijeri. Sudjelovanje u događajima koje udruga organizira pružaju priliku za networking s kolegama, prijateljima i firmama. Sudjelovala je na tri prethodne Alumnijade te kaže da svakako planira biti i na ovogodišnjoj Alumnijadi 2024.

Posljednjih dana, Ladin uspjeh privlači pažnju na raznim portalima. No, njezina inspirativna priča teško se može sažeti u nekoliko paragrafa.

Foto: Zlatko Prkačin

Ladin životni put nije bio linearan. Nakon prekida studija građevine zbog trudnoće, hrabro je krenula putem informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, uspješno završivši studij. U jednom razdoblju, živjela je nomadski život, zarađujući od prodaje svojih slika i fotografiranja. Inspirirana djedom koji je slikao, i sama je počela istraživati umjetnički izričaj, stvarajući slike te izrađujući predmete poput lampi od recikliranog materijala.

Danas, Lada svoju kreativnost usmjerava u radu u tvrtci mStart, gdje radi na poziciji Senior Software inženjerke.

Foto: mStart

Za mlade kolege koji tek završavaju fakultet, Lada ima korisne savjete. Preporučuje praćenje oglasa za posao i traženje pozicija koje odgovaraju njihovim vještinama te daljnje istraživanje tržišta rada i postojećih zanimanja. Programerima savjetuje da rade na vlastitim projektima te da se povežu s drugim stručnjacima koji im mogu pružiti podršku i savjete.

Mladoj Ladi bi poručila da se ne brine, da bude uporna te da se uhvati cilja neprestano učeći i razvijajući se.

Screenshot: HRT Dobro jutro Hrvatska

Screenshot: HRT Dobro jutro Hrvatska

Ladina životna priča pokazuje da se trud i predan rad uvijek isplate, te da svatko može pronaći svoj put prema uspjehu.

Također ovo je odlična uvertira za najaviti: 6. Alumni Networking Day – Women Engineers koji će se održati u srijedu 22.05.2024. gdje ćemo kroz neformalnu atmosferu saznati više o putu inženjerke godine gdje će Lada sa kolegicama inženjerkama Vedrana Novak Jovanović na funkciji Director of Sales and Marketing u tvrtki DOMUSPlus i Karmen Ćosić na funkciji Sales Director u Končar Switchgear Ltd-u govoriti više o tome i poziciji inženjerki na tržištu rada.

Za sudjelovanje na 6. AND-u pod temom Women Engineers provjerite svoje članske e-mailove kako bi se prijavili na sami događaj.