Reverse this!

Datum objave: 15.10.2019

Čak 40 zainteresiranih, što trenutnih, što završenih studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, ali i drugih studija, prisustvovalo je na jučerašnjoj tribini. Tribinu pod nazivom “Reverse This!” organizirala je udruga Alumni Tehničkog veleučilišta u Zagrebu u suradnji s organizacijom ReversingLabs iz Zagreba.

Nakon pozdravnog govora kojim je predsjednik Udruge Jan Vesel okupio sve prisutne, katedru su odmah preuzeli mladi kolege iz ReversingLabsa. Alen Zubić, je na poziciji DevOpsa u RL-u, a prisutne je upoznao s organizacijom, čime se oni bave, na koji način rade i koje tehnologije koriste. Uz njega je bio i naš alumni Andrej Božić. Kolega Andrej je imao vrlo zanimljivu karijernu priču nakon završetka studija informatike na TVZ-u koja među ostalim uključuje i djelovanje na poziciji direktora, nakon čega je odstupio i odlučio prihvatiti posao u RL-u kao razvojni inženjer. Ovo je bila idealna prilika za sve prisutne da dobiju uvid u vrlo šarene karijerne mogućnosti nakon završetka studija na TVZ-u, ali i u zadaće, odgovornosti i izazove s kojima se susreće razvojni inženjer u ReversingLabsu. Uz developere je bila i Maja Vučetić Ivković Senior Personnel Affairs Coordinator koja nam je više rekla o njihovom selekcijskom procesu u ReversingLabs-u te koje kadrove ljudi trenutno traže.

 

Finale predavanja bio je poziv prisutnima da sudjeluju u ReversingLabsovom hackatonu s nazivom “Crawl-a-thon”. Crawl-a-thon je natjecanje u kojem se od natjecateljskih timova traži da izrade vlastiti automomni web-crawler. Timovi sastavljeni od 2-4 člana mogu se prijaviti najkasnije do 17. listopada u 23:59. Ako niste sigurni želite li se natjecati, možda vas dodatno motivira pool nagrada koji ukupno iznosi 20.000 kuna i bit će raspoređen za najbolja tri tima: 1. 12.000, 2. 6.000, te 3. 2.000 kuna. Sve informacije o natjecanju pronaći ćete na ReversingLabs webu: https://register.reversinglabs.com/hackathon

 

Po završetku “formalnog” dijela tribine započeo je jednako dobar neformalni dio gdje su svi okupljeni imali priliku, uz pizzu i piće, upoznati se s gostima iz ReversingLabsa, pa i predstaviti im se kao potencijalni kandidati za neko buduće zaposlenje. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo ReversingLabsu na dolasku i sudjelovanju, te se veselimo mogućnosti daljnje suradnje!