Pregled tribine: Priprema, pozor, posao!

Datum objave: 13.02.2019

Još jedna uspješno odrađena tribina odrađena u suradnji sa Tehničkim veleučilištem u Zagrebu, Studentskim zborom TVZ-a na kojoj su gosti predavači Biljana Stojaković iz Savjetovalištem za studente i uposlenike TVZ-a, Petra Buljan HR Associate iz firme Microblink i Josipa Poduška iz firme Stručni suradnik za ljudske potencijale Končar približile studentima kako izgleda cijela procedura prijave za radno mjesto. Ali i kako cijela procedura izgleda sa druge strane.

Čuli smo koje su najčešće greške u CV-u te što kolege u ljudskim potencijalima očekuju vidjeti u CV-u potencijalnik kandidata, i naravno saznali smo od svojih gostiju kako su izgledali njihovi prvi CV-evi. 🙂

Nakon kraće pauze kolege iz TVZ MC2 su nam se pridružili na tribini te isprezentirali projekt TVZ MC2 te koliko im je to pomoglo u daljnjem poslovnom životu. Predstavili su se i pobjednici prošlogodišnjeg TVZ MC2 i podjelili svoja iskustva.

Nakon prolaska tema gdje direktno možemo utjecat na potragu radnog mjesta govorili smo o indirektnim kanalima koji nam pomažu u karijeri i zaposlenju. Te dotakli se trenutno danas najzastupljenijeg digitalnog kanala u poslovnom svijetu a to je LinkedIn. Koji nam uvelike pomaže ne samo prilikom pretrage poslova i prezentiranje svojeg radnog iskustva nego i održavanju kontakata u poslovnom svijetu.

S tom temom smo dotakli i to da povezanost na LinkedIn mreži nam može pomoći prilikom zaposlenja gdje možemo vidjeti da li netko od poznatih radi u firmi u kojoj se planiramo zaposliti ili prijaviti na oglas. Ali i da li u toj firmi postoji kolega koji je završio TVZ ili je trenutno na njemu. A to sve možemo ako pod svoje obrazovanje postavimo točan naziv naše obrazovne ustanove u ovom slučaju Tehničko veleučilište u Zagrebu.

Te teme smo se dotakli također jer smo uvidjeli da dosta kolega koji su završili TVZ imaju krivo postavljeno ime TVZ-a.

Gošće iz firme Microblink-a i Končara osim poklona za najaktivnije sudionike tribine su podjelile i otvorene pozicije u njihovim firmama koje možete naći na:

https://microblink.com/careers

https://kadrovi.koncar.hr/KisWeb/kandid/

Nakon tribine smo se podružili u opuštenoj atmosferi uz klopu i cugu kao i uvijek 🙂