Online kava sa Antom Širićem

Datum objave: 06.10.2020

Alumni Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kao i samo Tehničko veleučilište u Zagrebu, mogu se ponositi kako svojim članom te studentom Antom Širićem koji je sa svojim startup projektom SportReact, u suradnji sa svojim timom osvojio odlično 2. mjesto na Idea Knockout 2020.

No, rijetko tko zna što se događa iza kulisa te kako je zapravo Anto krenuo u sve. 

Surfajući webom, prelistavajući Facebook postove, Anto Širić je naletio na Idea Knockout događaj. Na temelju izgleda bannera, a zatim i svoje ljubavi kickboxa, izgledalo mu je kao prijava za neko natjecanje. Odlučio se prijaviti te ubrzo shvatio kako je riječ o natjecanju, no onome za startupove. Natjecateljski duh se pojavio te je Anto prijavio svoj projekt SportReact…

 

Što je to zapravo SportReact te kako je nastala ideja?

Ideja je nastala na završnoj godini Mehatronike, studija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu kao mali update na završni rad na pitanje trenera bi li ti to mogao to napraviti? Anto je zasukao rukave te je započeo istraživanje i planiranje danas nagrađivanog projekta, pod budnim okom i uz podršku mentora Tonia Bjažića koji je potaknuo da projekt bude napravljen. Kasnije kolega Andrej Kedveš i Ivan Josipović projekt su doveli do proizvoda spremnog za javnost. No što zapravo radi, sportreact je IoT hardware i software koji sportašima pomaže prilikom vježbanja motoričkih i kognitivnih sposobnosti sa raznovrsnim mogućnostima treninga. Više o tome? Najbolje pogledati video koji sve kaže 🙂

 

Što Vas je navelo da se prijavite te da li ste se pripremali?

Generalno pripreme su uvijek bile tu, kad radiš nešto što voliš uvijek si spreman. No konstantno smo prisutni kroz sva natjecanja i suradnje kako bi stekli nova znanja i iskustva, neka od njih su Algebra Pitch Contest, Idea Knockotu te StartUp Factory.

 

Što vam znači ova nagrada? Kako ste se osjećali kad ste je dobili?

Ideja je tek sada medijski prezentirana te nam je dala odličnu povratnu informaciju, te na taj način smo dobili potvrdu da ono što radimo je proizvod koji tržište traži. Mislim da je to sva potrebna motivacija i elan koji Vam je potreban za nastavak projekta i nove izazove.

 

Kakvi su vam daljnji planovi? Možda IFA Berlin 2021?

Daljni planovi su nastaviti raditi na projektu, te ukoliko bude bilo mogućnosti prisustvovati na IFA Berlin 2021.

 

Anto, Hvala i želimo ti svu sreću u daljnjem radu.

Hvala.