Najava: Cyber Security Forum 2020 – PWRD BY ATVZ

Datum objave: 26.01.2020

Poštovani kolege i kolegice,

ovom prilikom Vas želimo pozvati na prvi službeni Cyber Security Forum u organizaciji Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te udruge Alumni Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.
Forum će se održati 29. siječnja 2020. godine, na lokaciji Konavoska 2, Voltino, sa početkom u 18:00. Predavanja će se izvoditi u maloj dvorani na navedenoj lokaciji.
Imate priliku slušati vrhunske stručnjake iz područja kibernetičke sigurnosti koji će izlagati slijedeće teme:
 
Predavač: Ines Trbojević
Tema: Kako preživjeti masovnu zarazu zlonamjernim  kodom 
Opis: na NotPetya primjeru će se objasniti kako Business Continuity može pomoći kod napada zlonamjernim programima, kojim rizicima možemo biti izloženi, koje mjere zaštite možemo poduzeti i kako smanjiti posljedice.
Predavač: Domagoj Javorović
Tema: Web crawler – drugačiji pogled
Opis: doći do podataka i informacija nikada nije bilo lakše. Koristeći se Internetom korisnici mogu brzo doći do informacija koje ih zanimaju. Što više su informacije dostupne to je veći “bazen” iz kojega treba pronaći relevantne informacije i obraditi ih. Korištenjem web crawlera specijalizirani korisnici brzo mogu doći do informacija koje ih zanimaju kao i nadzirati specifična web sjedišta kako bi bili ažurni s promjenama. Korištenjem automatiziranih sustava za pretraživanje Interneta korisnici s istim mogu ući u interaktivni odnos, odnosno doprinositi, na određeni način, web stranicama. S obzirom na porast online anketa i ostalog interaktivnog sadržaja korištenje automatiziranih alata dovodi u pitanje vjerodostojnost istih kao što će prikazati praktična demonstracija na predavanju.
 
Predavač: Davorka Topolčić
Tema: Forenzička analiza zloćudnih programa korištenjem Volatility frameworka
Opis: zloćudni programi i njihovo razorno djelovanje poznato je većini korisnika. Ono što je manje poznato jest da za hvatanje u koštac sa malicioznim kodom nisu potrebna skupa softverska rješenja. Dovoljno je malo programerskog znanja, dobro računalo i par linija koda. 
Nadamo se da ćete nam se pridružiti na začetku jedne nove avanture. Očekujemo Vas u velikom broju.

P.S. nakon foruma pridružite nam se na već poznatom druženju gdje ćemo uz piće bolje upoznati predavače te razmijeniti iskustva.