HPB

Datum objave: 04.10.2022

Ponosni sponzor networking događaja Alumnijada 2022.

Hrvatska poštanska banka najveća je banka u domaćem vlasništvu koja danas, nakon 30 godina poslovanja, predstavlja snažnu instituciju koja se aktivno razvija u svim segmentima poslovanja.

HPB je bila jedna od predvodnica inovacija i digitalizacije bankarskog sektora u Hrvatskoj – prva je uvela pristup e-Građanima, biometriju za prijavu u mobilno bankarstvo, online otvaranje računa, podizanje gotovine na bankomatu mobitelom, podržava najveći opseg usluga putem ePoslovnice te je jedna od prve tri banke koje su uvele instant plaćanja. Zahvaljujući vlastitoj i partnerskoj mreži od oko 1.000 ureda Hrvatske pošte najrasprostranjenija je banka čije su usluge dostupne diljem Hrvatske.

Šesto po redu priznanje ‘Poslodavac Partner’ potvrda je kontinuirane kvalitete upravljanja ljudskim potencijalima, a u okviru projekta ‘Živjeti zdravo’ HZJZ-a HPB je prva banka koja je uspješno ispunila kriterije za stjecanje priznanja ‘Tvrtka prijatelj zdravlja’.

Posebno se ističe priznanje HANFA-e dodijeljeno HPB-u krajem 2021. za korporativno upravljanje na Službenom tržištu Zagrebačke burze.

Sve navedeno ukazuje na posebnu pažnju koju HPB pridaje ESG standardima, održivom i društveno odgovornom poslovanju kao jednom od temelja poslovne politike i dugoročne strategije razvoja.